„Miniamnesztiával” szabadult a 10 éves kislányt megerőszakoló férfi

Az úgynevezett büntetés-végrehajtási jogorvoslati törvénynek köszönhetően egy évvel korábban szabadult a börtönből az a férfi, aki kedden megerőszakolt egy 10 éves kislányt Galacon – írja a Mediafax.

A gyermek támadója elismerte a tettét, jelenleg előzetes letartóztatásban van. A 39 éves férfi reggel nyolc óra körül, az utcáról hurcolta be a kislányt egy lépcsőházba, és megerőszakolta. Brăilán fogták el néhány órával a bűncselekmény elkövetése után. A rendőrök tetten érték, amint egy tizenéves kiskorú lánnyal szexuális kapcsolatot folytatott a Duna-parton.

A férfit korábban több bűncselekményért, többek között lopásért, rablásért, erőszakos fogvatartásért, nemi erőszakért és nemi perverziókért is börtönre ítélték. Múlt év decemberében, büntetése letöltése előtt egy évvel szabadult, a sajtóban „miniamnesztiának” is nevezett törvénynek köszönhetően.

A gyanúsított hivatalból kirendelt ügyvédje is elismerte, hogy védence előzetes letartóztatása indokolt, mert a férfi „veszélyt jelent a társadalomra”.

Kapcsolódók

Kimaradt?