Dragnea: Johannis minél tovább akarja késleltetni a költségvetést, hogy minél többet ártson Romániának

A költségvetést „nagyon jól és nagyon pontosan" állította össze a kormány, az államfő szándékosan késlelteti az erről szóló törvény kihirdetését – mondta szombaton Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök.

Dragnea szerint a parlamentnek nincs, amit módosítania a büdzsén, mert azt "nagyon jól és nagyon pontosan" állították össze, az államfő azonban minél tovább akarja késleltetni a jóváhagyását, „hogy minél többet ártson Romániának".

A nagyobbik kormánypárt Ialomiţa megyei szervezetének tisztújító ülésén részt vevő Dragnea rámutatott, ha a kormány elfogadja a költségvetési keretben meghatározott mutatók felső határát jóváhagyó sürgősségi rendeletet, jövő héten ismét szavaz a parlament a büdzséről, majd visszaküldik a törvényt az államfőnek kihirdetésre.

„Írja alá és hirdesse ki, hogy a több millió gyermek kapja meg az emelt összegű pótlékot, hogy kezdődhessen el gőzerővel a befektetések kivitelezése, hogy indíthassák el az egészségügyi programokat, amelyekre óriási összegeket szántak" – fogalmazott.

Klaus Johannis államfő szerdán bejelentette, hogy visszaküldi a parlamentnek megfontolásra a 2019-es állami költségvetésről szóló törvényt. Korábban az alkotmánybíróság elutasította a jogszabály ellen benyújtott óvását, a 2019-es költségvetési keretben meghatározott mutatók felső határát jóváhagyó törvény ellen beterjesztett kifogásának azonban helyt adott a taláros testület.

Kapcsolódók

Kimaradt?