Törli a Temesvár–Nagybánya járatait az Astra magán vasúttársaság

Március 12-től megszünteti a Temesvár–Arad–Nagyvárad–Szatmárnémeti–Nagybánya vonalon közlekedő InterRégió járatait az Astra Trans Carpatica magán vasúttársaság – közölte a szatmar.ro hírportál.

Az aradi Astra Villamos- és Személyvagon-gyárban előállított kocsikból álló szerelvény tavaly szeptember 8-án tette meg az első útját, és a köznyelvben luxusvonatként kezdték emlegetni, holott Vasile Blidar tulajdonos szerint csupán a 21. századi követelményeknek megfelelő körülményeket és szolgáltatásokat kínáltak az állami vasúttársaságéval (CFR) megegyező áron. A modern berendezésű, klimatizált és ingyenes vezeték nélküli internet-szolgáltatást biztosító vonatok akár 200 kilométeres óránkénti sebességgel is közlekedhetnének, ha a hazai vasúti isnfrastruktúra ezt lehetővé tenné – mondták akkor.

A társaság Facebook-oldalán is megtalálható a közlemény, mely szerint az IR 15540, 15541, 15546 és 15547 jelzésű járatokat törlik március 12-től, keddtől, de indoklást nem közölnek. Az Astra elnézést kért az utasoktól a kellemetlenségért, és ígéretet tett arra, hogy a már megvásárolt jegyeket visszaváltják a pénztáraknál, az online rendelt jegyek árát pedig banki átutalással fizetik vissza (ez ügyben az érintettek írjanak üzenetet a Facebookon vagy az office@astratranscarpatic.ro e-mail-címen vegyék fel a kapcsolatot a céggel). Azt nem tudjuk, hogy a kieső járatokat pótolja-e a CFR.

Az Astrának nem ez volt az első magán vasúti járata: 2017 febrárjában az Arad–Temesvár–Craiova–Bukarest útvonalon indított oda–vissza közlekedő menetrend szerinti vonatot, ami a mai napig is működik.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?