Költségvetés: a pénzügyminiszter magyarázatot vár az államelnöki hivataltól

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter szerint az államfő alaptalanul bírálja az idei költségvetés törvényét.

„Nagyon szeretném, ha az államelnöki hivatal közzétenne egy elemzést a költségvetésről, hogy lássuk, hogy Klaus Johannis államfő aggodalmai megalapozottak-e vagy sem” – mondta szerda este a Románia TV műsorában Eugen Teodorovici.

„Mi közzétettük, a parlamentben megvitattuk a költségvetés törvényét, megmutattuk a számokat, összegeket, és azt is, hogy ezek honnan származnak. Az államfő bírál, de bizonyítékok és érvek nélkül, ami nem hiszem, hogy tisztességes az állampolgárokkal szemben” – jelentette ki a tárcavezető. Kérdésre válaszolva azt mondta, „semmiféle kapcsolat nem létezik” a minisztérium és az elnöki hivatal gazdasági szakértői között.

Teodorovici szerint az alkotmánybíróság vonatkozó döntése indoklásának közlését követő egy-két napon belül a költségvetési törvény megjelenik a Hivatalos Közlönyben.

Mint ismert, az államelnök szerdán visszaküldte a parlamentnek az állami költségvetés-tervezetet. Szerinte a kormánykoalíció által megtervezett büdzsé nem az ország érdekeit, hanem pártérdekeket szolgál. 

Kapcsolódók

Kimaradt?