Hargita megye: ütötte-rugdosta a rendőröket két randalírozó fiatal

Előzetes letartóztatásba helyeztek vasárnap két balánbányai fiatalembert, miután szombat este botrányt robbantottak ki egy helyi szórakozóhelyen, és a helyszínre kiszálló rendőröket is bántalmazták – tájékoztatott a Hargita megyei rendőrség.

A beszámoló szerint szombat este az egyik balánbányai bár tulajdonosa riasztotta a rendőrséget, mivel két ittas fiatalember erőszakosan viselkedett a többi vendéggel és a helyiség berendezését is megrongálta. A helyszínre kiszálló, két rendőrből álló őrjárat felszólította a két randalírozót - egy balánbányai testvérpárt, egyikük 21, a másik 24 éves -, hogy hagyják abba a rendbontást.

A két testvér azonban agresszíven lépett fel a rendőrök ellen is, ütötték és rúgták a hatóság embereit, így azok megpróbálták megbilincselni őket. Nem jártak azonban sikerrel, mert megjelent a bárban a testvérpár apja, aki kivitte fiait előbb a helyiség teraszára, majd hazavitte őket - tájékoztatott a rendőrség.

Az ügyészség 24 órára őrizetbe vette a két fiatalt rongálás, erőszakos viselkedés, hivatalos személy elleni erőszak miatt. A csíkszeredai bíróság vasárnap elrendelte a 30 napos előzetes letartóztatásukat.

Kapcsolódók

Kimaradt?