Pápalátogatás: Sepsiszentgyörgy is segít elszállásolni a zarándokokat

A csíksomlyói pápalátogatás idejére mintegy 2 000 szálláshelyet ajánl fel ingyen a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, jelentette be Antal Árpád.

A háromszéki megyeszékhely polgármestere tájékoztatott: az önkormányzat tulajdonában lévő sportcsarnokokban és az iskolák bentlakásaiban azonosítottak mintegy 2 000 szálláshelyet a zarándokok számára, akik június elseje környékén érkeznek a térségbe, Ferenc pápa csíksomlyói látogatására.

Az elöljáró hozzátette, önkormányzatként nyilván ingyenesen biztosítanak szállást a Sepsiszentgyörgyön megszálló zarándokoknak, akiket teával, zsíros kenyérrel is megvendégelnek. Ugyanakkor arra számít, hogy ezen túl a sepsiszentgyörgyi lakók is felajánlanak szálláshelyeket a zarándokoknak.

„Azt szeretném, hogy a székelyföldi emberek lehetőséget lássanak arra, hogy megmutassuk, milyen vendégszerető emberek laknak, és a segítségnyújtással hasznosabb lesz az élmény, mint a rövidtávú haszonszerzéssel – mutatott rá Antal Árpád. – Sikertörténet lehet, ha minél többen csatlakoznak a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ingyenes szálláshely felkínálásához, hiszen a pápalátogatás alkalmával megmutathatjuk Székelyföld igazi arcát azoknak is, akik ezt nem akarják meglátni”  mutatott rá Sepsiszentgyörgy polgármestere.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?