Fiához hasonlóan jogosítvány nélkül és tökrészegen ült volánhoz egy 52 éves nő

Hajnali fél 4-kor „vett gépjárművezetői leckéket” a Iași megyei Miroslava utcáin az 52 éves Petronela Munteanu, amikor a mellette elhaladó járőrkocsiban ülő rendőröknek gyanús lett, hogy az Opel Corsa márkájú autó nem halad egyenesen az úton.   

A rendőrök bekapcsolták a szirénát és megfordultak, hogy igazoltassák a sofőrt, ám időközben Petronela Munteanu helyet cserélt az autóban ülő másik három személy egyikével - írja a Bună Ziua Iași című helyi lap.

A rendőrök nem hagyták magukat megvezetni és az 52 éves nőt vonták kérdőre. Így derült ki, hogy Petronela Munteanunak nem volt gépjárművezetői jogosítványa és erősen ittas tüneteket mutatott. A rendőrök „megfújatták”, az alkoholteszt 1,82 mg/l alkoholt mutatott ki a leheletében. Utóbb a kórházban megmérték a véralkohol szintjét is, itt 4,67 és 4,55 közötti értéket mutatott a műszer.

Petronela Munteanu tagadja, hogy ő vezette volna a gépkocsit.

Az ügy pikantériája, hogy alig 10 nappal korábban a nő 35 éves fiát, Ionuţ Tîmpescut ugyancsak gépjárművezetői jogosítvány nélkül és erősen ittasan állították meg a rendőrök. Az azóta előzetes letartóztatásba helyezett férfi véralkoholszintje 2,8 ezrelék volt. 

A webbeteg.hu szakorvosa szerint 2,5 ezrelék véralkholszint fölött már alkoholmérgezésről beszélhetünk. 2,5-3,5 ezrelék véralkoholszintnél a tudat fokozatosan elvész, a mérgezett egyre aluszékonyabb, kifejezett zavartság mellett egyre nehezebben ébreszthető. 3,5-4 ezrelék véralkoholszintnél a mérgezett kómába esik, vagyis eszméletét elveszti, ingerekre nem reagál és a reflexei sem válthatók ki. A pupilla kezdetben szűk, később az oxigénhiány miatt maximálisan kitágul. A vérnyomás alacsony, a pulzus alig tapintható, a légzés felületes. A mérgezett székletét és vizeletét maga alá engedi, magára hagyva ellátás hiányában a gyomortartalom aspirációja vagy a nyelv hátracsúszása miatt megfulladhat. A környezeti körülmények függvényében testét a kihűlés, fagyás fenyegeti. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?