Călin Popescu-Tăriceanu is ragaszkodik a kapzsisági adóhoz

Lehet, hogy imitt-amott finomítani kell, de a decemberben elfogadott 114-es sürgősségi kormányrendeletet alkalmazni kell - jelentette ki kedd este a román közszolgálati televízió műsorában Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke.

„A 114-es rendelet marad (...), még akkor is, ha előfordulhat, hogy nem tökéletes, még akkor is, ha lehetséges, hogy nem minden hatása volt kellőképpen tanulmányozva (...), még akkor is, ha megtörténhet, hogy némi finomításokat kell rajta végezni” - mondta a felsőház elnöke.

Călin Popescu-Tăriceanu elismerte, hogy a rendelet keltett „némi zavart” a bankrendszerben, de azt mondja: túl a „kapzsisági adón”, a rendeletnek követlen pozitív hatásai is vannak, például az építkezésben alkalmazandó differenciált minimálbér.

Az ALDE elnöke üdvözölte Lia Olguţa Vasilescu „bátorságát”, hogy visszavonta jelöltségét a fejlesztési miniszteri tisztségre, és úgy fogalmazott: Klaus Johannis a NEM elnök, aki elutasítja a kormány minden javaslatát, és egyre jobban eltávolodik alkotmányos szerepétől.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?