Élőben közvetítette Facebookon brutális balesetét az utasszállító mikrobusz sofőrje

Egy nyerges vontató megelőzését akarta élőben közvetíteni egy Maros megyei szállítási cég sofőrje hétfőn délelőtt az észak-erdélyi autópálya Gyalu és Torda közötti szakaszán, ezért csak az utolsó pillanatban vette észre, hogy a baloldali sávon egy Volkswagen típusú személygépkocsi előzési manőverbe kezdett. A kisbusz sofőrje ekkor jobbra rántotta a kormányt, de így nekicsapódott az első sávon szabályosan közlekedő kamionnak.

A balesetet a vétkes sofőr a Facebook live alkalmazással élőben közvetítette. 

 

A kisbuszban öt személy tartózkodott, műszaki mentők szabadították ki őket a roncsok közül, majd rohammentők szállították őket kórházba. Az első információk szerint a kisbusz külföldön dolgozók vendégmunkásokat szállított Marosvásárhely irányába. 

Nem hatott a rendőrség felhívása?

Mint korábban írtuk, a belügyminisztérium azzal a felhívással fordult a sofőrökhöz, hagyják abba a vezetés közbeni facebookos élő közvetítéseket. A lakosságot pedig arra kérték, jelentsék az ilyen eseteket. Ennek oka, hogy az utóbbi időben több halálos baleset is történt amiatt, hogy a sofőrök élő közvetítést indítottak a Facebookon a telefonjukon vezetés közben. 

„Értsétek meg, hogy semmivel sem lesztek menőbbek, ha filmezitek magatokat vezetés közben. Veszélybe sodorjátok magatokat és másokat is. A videó nagy eséllyel megjelenik majd a hírekben, de rólatok már csak múlt időben fognak beszélni. Állítsátok meg ezt az őrültséget, amelyik olyan sok áldozatot szedett eddig! A Facebook-felhasználókat pedig arra kérjük, ha látnak ilyen filmezéseket, azonnal jelentés az oldalunkon” – olvasható a korábban közzétett felhívásban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?