Párizsban megtartották az első nudista színházelőadást

A párizsi Palais de Glaces színházban tartották meg az első nudista színházelőadást. A „Nu et Approuve” (Meztelen és engedélyezve - szerk. megj.) című darabra csak az válthatott jegyet, aki vállalta, hogy kész megválni ruháitól a nézőtéren.

 A különleges előadásról a CNN is beszámolt.

A színház Twitter-oldalán áttörő sikernek nevezi a próbálkozást, a francia nudisták közössége pedig tobábbi előadásokat szeretne. „Meztelenül lehet a legjóízűebben kacagni” – mondta Cédric Amato, a párizsi nudisták egyesületének elnöke az előadás után. Hozzátette: az előadás alkalmat adott arra, hogy a nudista életmódról és a vele járó problémákról beszélhessenek. „Le kell rombolnunk a társadalmi megszorításokat” – fogalmazott Amato. 

A darab címe a „lu ét approuvé” (olvasva és engedélyezve - szerk. megj.) francia kifejezés módosításával született. A történetben egy testvérpár meglátogatja szüleiket tengerparti nyaralójuknál és nagy a csodálkozásuk, amikor azt tapasztalják, hogy a környéken senki sem visel ruhát. 

A színház vezetősége arra kérte a nézőket, hogy hozzanak magukkal egy törülközőt, amit az előadás alatt - higiéniai megfontolásokból - maguk alá teríthetnek. Ugyanakkor arra kérte a látogatókat, hogy az előadás után öltözzenek fel mielőtt elhagynák a színházat. 

 

Kimaradt?