Dacian Cioloş lett a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke

Dacian Cioloş volt miniszterelnököt választották a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnökévé az alakulat szombati, országos kongresszusán.

A szavazatát leadó 1.557 küldött 99,17%-a voksolt a pártelnöki tisztségért kihívó nélkül induló Cioloşra. Heten szavaztak ellene, hat személy tartózkodott az elnökválasztáson.

A kongresszuson a volt kormányfő azt mondta: célja, hogy pártja az első számú politikai erővé váljon a parlamenti választások után.

"A projekt, amit ma (szombaton, szerk. megj.) ajánlok önöknek, nem csak egy párt, és elsősorban nem egy párt. (...) Az én projektem Románia, és tudom, mi a teendőnk: indulni az európai parlamenti választásokon, részt venni az első politikai megmérettetésen, nagyon jó eredményeket elérni, majd egy szilárd projekttel készülni az államelnök-választásra, listát állítani össze a helyhatósági választásokra, megnyerni a helyhatósági választásokat, és Románia első számú politikai erejévé válni az európai parlamenti választások után" - mondta Cioloş.

 

A volt miniszterelnök szerint a PLUS tagjainak száma már megközelíti a tízezret.

Kapcsolódók

Kimaradt?