Crin Antonescu: nem bomlik fel a Szociál-Liberális Szövetség

A Szociál-Liberális Szövetség (USL) nem bomlik fel a főügyészek kinevezések miatt – szögezte le hétfőn este az USL liberális társelnöke. Crin Antonescu ezt újságírói kérdésre válaszolta, miután nézeteltérései voltak Victor Pontával, a kormányzó pártszövetség másik társelnökével amiatt, hogy a kormányfő Laura Codruţa Kövesit javasolná a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vezetőjének.crin

A liberális politikus többször leszögezte a hétvégén, hogy nem ért egyet a miniszterelnök javaslatával. Vasárnap este azt is kijelentette: akár az USL szakadását is jelentheti Kövesi jelölése, ám azonnal hozzátette: ezt a forgatókönyvet nem tartja valószínűnek. Kijelentéseire a kormányfő epés megjegyzésekkel válaszolt.

Hétfőn este Victor Ponta és Crin Antonescu személyesen is tárgyalt, állításuk szerint az alkotmánymódosításról beszéltek. Antonescu a találkozót követően nyilatkozott a sajtónak. „Csak egyesek hiú ábrándja az USL szakadása” – jelentette ki, hozzátéve, hogy értékelése szerint Ponta epés megjegyzései nem minősíthetők a Nemzeti Liberális Párt elleni durva támadásnak.

Kimaradt?