Kínos: tolvajok miatt sötétbe borult a frissen átadott városi autópálya

A tavaly decemberi átadása után néhány nappal színesfém-tolvajok ellopták a Románia első városi autópályájának kivilágításához használt rézhuzalokat. A károk helyreállítása fél évig is eltarthat.

A közel 7 kilométeres városi autópálya az A3-as sztráda része, és Bukarest északi körgyűrűjét köti össze a főváros egyik sugárútjával. A szakaszt december 14-én adták át a forgalomnak, és a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) illetékesei azzal büszkélkedtek, hogy a sztráda mentén elhelyezett világítótesteknek köszönhetően szinten nappali fényben vezethetnek éjszaka a rajta áthaladó autósok.

A PRO TV beszámolója szerint a sofőröknek már az átadás után néhány nappal feltűnt, hogy mintegy 4 kilométeres szakaszon nem gyúlnak ki a led típusú világítótestek, ha leszáll az este. A sajtó által ostrom alá vett CNAIR szerdán ismerte be: a sötétség oka az, hogy ismeretlen tettesek elloptak mintegy 1600 kg, föld alá helyezett rézhuzalt.

A társaság szóvivője, Alin Șerbănescu elmondta: a színesfém-tolvajoknak különleges szerszámokra volt szükségük ahhoz, hogy hozzáférjenek a kábelekhez. Közlése szerint a CNAIR még nem mérte fel pontosan a károkat, amelyek helyreállítása 6 hónapig is eltarthat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?