Călin Nistor főügyészhelyettes veszi át a DNA vezetését

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) vezetését a továbbiakban az intézmény helyettes főügyésze, Călin Nistor fogja ellátni, miután Anca Jurma bejelentette, hogy nem kíván újabb ügyvivő DNA-főügyészi mandátumot vállalni.

Augustin Lazăr legfőbb ügyész részt vett a DNA vezetőségének keddi ülésén, amelyen úgy döntött, hogy nem nevez ki újabb ügyvivő főügyészt az intézmény élére. A DNA belső szabályzata értelmében sorrendben Călin Nistor és Marius Iacob helyettes főügyészek kerülnek az intézmény élére - tájékoztatta az Agerprest Augustin Lazăr.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter hétfőn jelentette be, hogy Anca Jurma nem kíván a továbbiakban a DNA ügyvivő vezetője lenni. Az ügyészség vezetői tisztsége azt követően üresedett meg, hogy július 9-én, egy alkotmánybírósági döntésnek engedelmeskedve Klaus Johannis államfő menesztette tisztségéből a korábbi főügyészt, Laura Codruţa Kövesit. Ezt követően az igazságügyi tárca vezetője Adina Floreát nevesítette az intézmény élére, de Johannis elnök nem fogadta el ezt a javaslatot.

Kapcsolódók

Kimaradt?