Nyolc napig keresték a besenyői tónál eltűnt háromszéki férfit

A háromszéki tűzoltók és önkéntesek nyolc napnyi keresés után feladták a besenyői-tó jeges vízében és a környező erdőkben való kutatást az eltűnt 46 éves férfi után.

A Kovászna megyei rendőrség viszont tovább nyomoz a december 24-én eltűnt Igyártó Sándor maksai lakos után, és amennyiben olyan információk birtokába jutnak, hogy ismét szükség lesz a terepen való keresésre, a tűzoltók újra akcióba lépnek, mutatott rá Marius Tolvaj a Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) szóvivője.

A Besenyői tó partján lévő hétvégi házakban szilveszterezők arról számoltak be a Maszolnak, hogy az elmúlt napokban a rendőrség a tó partján vezető úton több autóst is megállított, megadták az eltűnt férfi személyleírását és azután érdeklődtek, hogy nem-e látták az illetőt. Egyelőre azonban nincs arról információ, hogy Igyártó Sándor a tavat fedő vékony jégréteg alatt vagy a környező erdőkben, esetleg máshol tűnt el.

A 46 éves férfit legutoljára december 24-én látták a besenyői tó környékén, ezért feltételezik, hogy ott tűnt el, ezért a tűzoltók, csendőrök, rendőrök, hegyimentők és sok helybéli önkéntes elsősorban ott keresték. Feltörték a tó jegét is, de bejárták a környező erdőket is. A rendőrség a lakosság segítségét kéri, ezért közzétették Igyártó Sándor fényképét, aki eltűnése napján zöld terepmintás nadrágot, szürke pulóvert, fekete kapucnis hanorákot és zöld színű, bundás farmerdzsekit viselt.

Arra kérik azokat, akik bármilyen információval tudnak segíteni az azonosításában, hogy hívják az 112-es ingyenes sürgősségi számot. Nicoleta Tolvaj-Marin rendőrségi szóvivő szerint nincsenek arra utaló információk, hogy bűncselekmény következtében tűnt el a férfi.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?