Meghalt három kisgyerek a Maros megyei háztűzben

Meghalt vasárnap a Maros megyei Erkeden három kisgyerek, miután tűz ütött ki a házukban  közölte az Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség.

A katasztrófavédelem korábban arról tájékoztatott, hogy a három gyermek nincs eszméleténél és égési sérüléseket is szenvedett. A mentőorvosok megpróbálták újraéleszteni őket, sikertelenül. A legkisebb gyermek 10 hónapos, a középső 2 éves és tíz hónapos, míg a legnagyobb 4 éves volt.

A lángok egy nyitva hagyott kályhától csaptak fel, amely a gyermekek ágya közelében volt. A kiskorúakat az anyjuk magukra hagyta, amíg ő enni adott az állatoknak - állapították meg a tűzoltók. A gyerekek nemcsak súlyos füstmérgezést kaptak, hanem égési sérüléseket is szenvedtek, a tűzoltók helyszínre érkezésekor már nem voltak eszméletüknél.

Az IGSU figyelmezteti a lakosságot, hogy szigorúan tilos gyermeket felügyelet nélkül hagyni olyan helyiségben, ahol fűtőberendezés van működésben. A lakástüzek oka legtöbbször az őrizetlenül hagyott tűz és leggyakoribb áldozatai a magukra hagyott gyermekek - figyelmeztetnek a tűzoltók.

Kapcsolódók

Kimaradt?