FRISSÍTVE - Százhúsz utast szállító vonat siklott ki Hunyad megyében

A Bukarest-Arad vonalon közlekedő IR 1821-es személyszállító vonat siklott ki vasárnap reggel a Hunyad megyei Băieşti közelében. FRISSÍTÉS: Megszólalt a szállításügyi miniszter.

A szerelvényen százhúszan utaztak, egy nő felső végtagjai megsérültek, írja az Observator.tv. Három vagon ugrott le a sínekről.Az utasokat evakuálták és Petrozsényre szállítják. A balesetet azonnal jelezték az 112-es hívószámon, és vörös jelzésű készültséget rendeltek el. A helyszínre négy tűzoltócsapat, a Hunyad megyei mentőszolgálat, a rendőrség, a csendőrség és a CFR alkalmazottai is kiszálltak.

Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője, Raed Arafat bejelentette, hogy lezárult a vizsgálat, amely szerint a kisiklott vagonokban összesen 20 utas tartózkodott. Az ajtó közelében álló 57 éves nő kirepült a vagonból, mindkét kezét eltörte.

A CFR közleménye szerint a három érintett vagonban hatvanan utaztak. A vasúttársaság elnézést kért a balesetért.

Ugyanarról a járatról van szó, amelyik korábban a havazás miatt 21 órát késett.

FRISSÍTÉS: Lucian Șova szállításügyi miniszter a Hunyad megyei vonatbaleset mielőbbi kivizsgálását kéri. Hangsúlyozta, hogy többször felhívta már a figyelmet arra, hogy a vasúti infrastruktúra állapotát a hosszú évek óta mellőzött befektetés eredményezte, és arra, hogy évente 320 kilométer vasút megy tönkre, miközben a vasúttársaságnak csak 16 kilométer helyreállítására van anyagi kerete. Șova hozzátette: a CFR alkalmazottai többet is tehetnének, manapság ugyanis „váltókat őrizgetnek, ahelyett, hogy építenének, javítanának”. A szállításügyi miniszter egyébként november végén lemondott, Klaus Johannis államfő várhatóan karácsony után dönt az új miniszter kinevezéséről. (Hotnews)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?