FRISSÍTVE - Vonatszerencsétlenség történt Ankarában, többen meghaltak

Pályaellenőrző mozdonynak ütközött egy gyorsvonat csütörtök reggel Ankarában, az eddigi közlések szerint a balesetben négyen meghaltak és 43-an megsérültek. FRISSÍTÉS: A balesetben kilenc ember meghalt, beleértve három mozdonyvezetőt, 47-en pedig megsérültek, köztük ketten súlyosan. Az ankarai főügyészség nyomozást indított. 

Az ankarai kormányzó azt közölte, hogy a vonat nekiütközött egy felüljárópillérnek is, majd ráomlott a gyalogos-felüljáró. Az ütközés hatására a gyorsvonat két kocsija felborult.

Más tisztségviselők és a helyi média tájékoztatása szerint a balesetben négyen meghaltak, és 43-an megsérültek.

A CNN Türk tévé felvételén mentőalakulatokat lehetett látni a helyszínen, az Ankara nyugati részén található Marsandiz vasútállomáson. A gyorsvonat a Törökország középső részén lévő Konya városba indult a fővárosból.

FRISSÍTÉS: A Török Államvasutak (TCDD) három alkalmazottját gyanúsítottként őrizetbe vette a rendőrség.

A gyorsvonat a Törökország középső részén fekvő Konya városba indult a nagysebességű vasúthálózat ankarai főpályaudvaráról. A baleset 7,5 kilométer megtétele után, a török főváros nyugati részén található Marsandiz állomásnál történt, ahol az érintett járat a menetrend szerint nem áll meg. A nagysebességű gyorsvonatok városon belül az előírásnak megfelelően viszonylag lassan haladnak, városon kívül azonban az utazósebességük eléri az óránkénti 250 kilométert.

Az ankarai főügyészség nyomozást indított. A közlekedési minisztérium közleményében leszögezte: a szerencsétlenséget okozó pályaellenőrző mozdonynak nem lett volna szabad azonos vágányon haladnia a gyorsvonattal. Cahit Turhan török közlekedési miniszter később újságírókkal közölte, hogy a történtekkor a pályaellenőrző mozdony már visszatérőben volt a sínek felülvizsgálatából.

A hatósági vizsgálat folytatódik. Az illetékesek áttanulmányozzák egyebek mellett a köztéri kamerák felvételeit, valamint a vonat úgynevezett „fekete dobozának” adatait is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?