Kokainkereskedő csendőrt fogott a háromszéki rendőrség

Kokainkereskedő fiatalt vett őrizetbe a háromszéki rendőrség kábítószer elleni osztálya. A 20 éves G. Ovidiu éppen egy futárszolgálat brassói székhelyéről vette át a külföldről neki küldött csomagot, amikor lecsaptak rá a rendőrök, tájékoztatott Nicoleta Tolvaj Marin.

A háromszéki rendőrség szóvivője szerint a szervezett bűnözés és kábítószer elleni osztály nyomozóinak alapos okuk volt feltételezni, hogy a háromszéki fiatalnak küldött csomagban nehéz drognak számító kokain van, ezért csaptak le rá, amikor a futárszolgálattól átvette a csomagot.

A fiatal kábítószerkereskedőt a rendőrségre szállították, ahol kinyitották a csomagot, amelyben egy pékárúhoz használt dobozban 70 gramm tiszta kokaint találtak, amelynek piaci értékét 15.000 euróra becsülik. Mivel a 20 éves G. Ovidiuról kiderült, hogy a csendőrség alkalmazottja a 24 órás előzetes letartóztatását követően a katonai bíróság elrendelte a 30 napos vizsgálati fogságba való helyezését. A fiatal ellen nehéz drogokkal való kereskedelem és birtoklás vádjával indítottak bűnvádi eljárást.

Háromszéken eddig többnyire csak könnyű drogokkal kereskedőket és használókat fogott el a rendőrség. A nehéz drognak minősülő kokain az agy ingerületátvivő anyagaira, a dopaminra és a szerotoninra hat. Használata eufóriát vált ki, de szív - és légzési elégtelenséget, szívrohamot, agyvérzést is okozhat. A rendszeres kokainhasználóknál paranoia és skizofrénia is kialakulhat.  Szintetikus formája a crack, amely pipában szívva rendkívül káros a tüdőre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?