Legyen hagyomány az adomány: elindult a gyűjtés!

December 15–22. között Hargita, Kolozs és Maros megye 28 Petry üzletében a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei fogadják azokat a tartós élelmiszereket, amelyeket az ünnepi bevásárlás mellett a kosarába tesz és a rászorulóknak szán.

A csomagba lisztet, cukrot, olajat, konzervet, száraztésztát, bármilyen tartós élelmiszert tehet, mi pedig idős, hajléktalan, sérült és nehéz anyagi helyzetben élő rászorulókhoz juttatjuk el az adományát. A gyűjtőpontok listáját itt találja.

Az ünnep mindenkié! Ossza meg minél több ismerősével az eseményt, hogy együtt tegyük szebbé a rászorulók karácsonyát! 

A Máltai Szeretetszolgálat, a Petry, a maszol.ro, az Erdély TV és az Erdély FM közös adománygyűjtő akciójának célja, hogy egy hét alatt minél több tartós élelmiszert gyűjtsünk a hajléktalanok és a nehéz anyagi körülmények között élőknek.

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat 25 éve igyekszik segíteni a rászorulókon, és kéri a közösséget, lehetősége szerint adományozzon. Tischler Ferenc, a szervezet főtitkára úgy gondolja, negyed évszázad elegendő idő arra, hogy hagyományról tudjunk beszélni. Ezért a közösség tagjaiban is megerősítenék azt, hogy időközönként figyeljenek oda az elesettekre, a nehéz sorsúakra.

„Nagyon fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalás szempontjából is, hogy a helyi vállalkozók részt vegyenek ilyen kezdeményezésekben és nagy öröm számunkra, hogy a Máltai Szeretetszolgálat ezúttal minket kért fel partnernek. Hiszünk abban, hogy minél többet adunk, annál több közös örömünk lesz” – mondta el Varga Pál Petri Júlia, a Petry Cégcsoport kiskereskedelmi igazgatója.

Vegyünk részt minél többen a tartós élelmiszergyűjtő akcióban, hogy másnak is legyen karácsonyi vacsorája!

Kapcsolódók

Kimaradt?