Legyen hagyomány az adomány!

December 15-én indul a Máltai Szeretetszolgálat, a Petry, a maszol.ro, az Erdély TV és az Erdély FM közös adománygyűjtő akciója. A célunk az, hogy egy hét alatt minél több tartós élelmiszert gyűjtsünk a hajléktalanok és a nehéz anyagi körülmények között élőknek. December 15. és december 22-e között Kolozs, Maros és Hargita megye minden Petry boltjában a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei fogadják mindazokat a tartós élelmiszereket, amelyeket az ünnepi bevásárlás mellett a kosarába tesz.

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat 25 éve igyekszik segíteni a rászorulókon, és kéri a közösséget, lehetősége szerint adományozzon. Tischler Ferenc, a szervezet főtitkára úgy gondolja, negyed évszázad elegendő idő arra, hogy hagyományról tudjunk beszélni. Ezért a közösség tagjaiban is megerősítenék azt, hogy időközönként figyeljenek oda az elesettekre, a nehéz sorsúakra.

„Nagyon fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalás szempontjából is, hogy a helyi vállalkozók részt vegyenek ilyen kezdeményezésekben és nagy öröm számunkra, hogy a Máltai Szeretetszolgálat ezúttal minket kért fel partnernek. Hiszünk abban, hogy minél többet adunk, annál több közös örömünk lesz” – mondta el Varga Pál Petri Júlia, a Petry Cégcsoport kiskereskedelmi igazgatója.

A maszol.ro, az Erdély TV és az Erdély FM közszolgálati feladatokat lát el azzal, hogy tolmácsolja és minél szélesebb körben megismerteti az adományozás módját. Csatornáinkon mindent megteszünk annak érdekében, hogy felhívjuk olvasóink, nézőink, hallgatóink figyelmét a jótékonysági akcióra, és arra buzdítunk mindenkit, járuljon hozzá ahhoz, hogy a Szent este varázsából másnak is jusson.  

Vegyünk részt minél többen a tartós élelmiszergyűjtő akcióban, hogy másnak is legyen karácsonyi vacsorája!

Kimaradt?