Megszólalt a két kisfiát cserbenhagyó anya

Azt mondja, hogy bánja tettét, de zavaros magyarázkodása szerint kényszerítették arra, hogy az utcán magukra hagyja gyermekeit Alexandriában – állítja egy interjúban a 24 éves Lenuța Călin.

A iași-i nő nevét szinte az egész ország megismerte kedden, miután kiderült, hogy szombat este az alexandriai kórház elé vitte az 1 éves és 8 hónapos kisfiát és a 8 hónapos öccsét, majd eltűnt az éjszakában. Megtalálásuk pillanatában a gyermekek hipotermiás tüneteket mutattak, a kisebbik a nedves aszfalton feküdt, a nagyobbik pedig a kórház parkolójában botorkált tanácstalanul az édesanyját szólítgatva.

Az országosan körözés alatt levő nő már hétfő este felbukkant az alexandriai kórháznál, de nem engedték látni a gyermekeit, csak a hatóságok jelenlétében. Távozott a kórházból, de közben a személyzet értesítette a rendőrséget. A nőt kedd reggel elfogták, és kihallgatták a rendőrségen. Közölték vele, hogy család elleni bűncselekmény gyanújával indul vizsgálat ellene, majd bekísérték a gyermekvédelmi igazgatóság egyik központjába, amely a gyermeküket egyedül nevelő anyáknak nyújt segítséget.

A nő egy helyi tévének interjút is adott az intézmény egyik irodájában. Azt már tudni lehetett róla, hogy egy Facebookon megismert férfi kedvéért költözött hónapokkal ezelőtt Iași-ból a Teleorman megyei Alexandriába. Egy idő után a férfi a tudtára adta, hogy már nem képes eltartani, ezért Lenuța egy másik férfihoz költözött, akinek ugyancsak volt egy kiskorú gyereke. Az immár öt fősre dagadt „család” – két felnőtt, 3 gyerek – a Teleorman megyei Purani faluban lakott. Lenuța Călin azonban szombaton a két kisfiával együtt eltűnt otthonról.

A fiatal anya zavaros részleteket közölt az interjúban arról, hogy mi történt vele a hét végén. Azt állította, hogy megismert a Facebookon egy gurgiui férfit és nőt, akik felajánlották neki, hogy költözzön hozzájuk a gyermekeivel, mert gondjukat viselik mindhármuknak. Lenuța Călin elismerte, hogy nem ment rosszul a sora az élettársánál Purani-ban, ennek ellenére elfogadta az ajánlatot.

Így szombaton a kisfiaival együtt bement Alexandriába találkozni a giurgiui párral, és beült az autójukba. A féri és a nő meggyőzte őt arról, hogy vigyék a két kisfiút egy gyermekelhelyezési központba. Nem világos, hogy Lenuța Călin miért hagyta magát meggyőzni erről. Mivel a központ szombat este zárva volt, a sürgősségi kórház elé hajtottak, ahol a férfi állítólag egy késsel fenyegetve kényszerítette arra, hogy tegye ki a gyerekeket az utcára.

Ezután Giurgiuba mentek, út közben azonban elvették tőle a mobiltelefonja kártyáját. Lenuța Călin azonban nem állítja, hogy elrabolták volna. Sőt kijelentette: maga győzte meg a giurgiui nőt, hogy vigyék őt vissza Alexandriába, mert látni akarja a gyermekeit. Ez meg is történt hétfő este.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?