Olvasóink azonosították a gyerekeit elhagyó nőt

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra a cikkre, amely az alexandriai Total Impact című helyi portálban jelent meg a szombaton magára hagyott két gyerekről.

Mint korábban írtuk, két kisfiút talált egy nő szombat este az alexandriai sürgősségi kórház előtt, akiket a helyi sajtó információi szerint anyjuk hagyott ott. Az ügyben a rendőrség és a gyermekvédelmi igazgatóság is vizsgálódik. A gyerekeket megtaláló nő az 112-es sürgősségi hívószámon kért segítséget. A helyszínre kiszállt egy mentőautó, amely a gyermekkórházba szállította a kicsiket, ahol a nővérek és a beutalt gyerekek anyukái vették őket gondozásba.  

 

Az eset óriási felháborodást váltott ki, a Maszol Facebook-oldalán is több tucat hozzászólás született. Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra a cikkre, amely az alexandriai Total Impact című internetes újságban jelent meg. Eszerint a gyerekek kicsit idősebbek a korábban megadott koruknál, a nagyobbik 1 éves és 7 hónapos, a kisebbik pedig 8 hónapos. A megtalálásuk pillanatában hipotermiás tüneteket mutattak, a kisebbik a nedves aszfalton feküdt, a nagyobbik pedig a kórház parkolójában járkált zavartan és az édesanyját szólítgatta.

A Total Impact felgöngyölítette a gyerekeket elhagyó nő történetét. A portál úgy tudja, hogy az anya a 24 éves Lenuța Călin. A nő Iașiból egy Facebookon megismert férfi kedvéért költözött hónapokkal ezelőtt az ország másik végébe, a Teleorman megyei Alexandriába. Egy idő után a férfi a nő tudtára adta, hogy „már nem képes eltartani”, ezért Lenuța egy másik férfihoz költözött, akinek ugyancsak volt egy kiskorú gyereke. Az immár öt fősre dagadt „család” – két felnőtt, 3 gyerek– a Teleorman megyei Purani faluban lakott. A férfi a településen egy roncstelepen dolgozott, a nő pedig otthon gondoskodott a gyerekekről.

Pár nappal ezelőtt, szombaton, Lenuța és a két fia nyomtalanul eltűnt a házból. Próbálta telefonon hívni a nőt, de mivel az nem válaszolt, a férfi azt hitte, hogy az asszony egyszerűen továbbállt. Később az interneten közzétett képekről tudta meg, hogy élettársa elhagyta gyerekeit az alexandriai sürgősségi kórház kapuja előtt.

A férfi, akit a Total Impact Ștefan Zahiu néven azonosít, ezt követően elment a rendőrségre és azonosította az anyát és a gyerekeket.

A portál úgy tudja, hogy a történet ezzel még nem ért véget, ugyanis Lenuța Călin ezt követően felvette a kapcsolatot élettársával és elmondta neki, hogy hamarosan elmegy a kórházba, ahol a gyerekeit hagyta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?