Csak tavasszal szavaz a szenátus Tăriceanu mentelmi jogáról

Vélhetően csak a tavaszi parlamenti ülésszakban szavaz a szenátus Călin Popescu-Tăriceanu házelnök mentelmi jogának felfüggesztéséről - értesült az Agerpres.

Parlamenti források szerint a honatyák a jövő évi állami költségvetés tervezetével lesznek elfoglalva a hónap hátralevő részében, és év végéig nem tűzik napirendre a plénumban a korrupcióellenes ügyészségnek (DNA) azt a kérését, hogy a szenátus engedélyezze a házelnök elleni bűnvádi eljárás elindítását. Erről vélhetően csak a következő ülésszak elején voksolnak majd.

A szenátus jogi bizottsága múlt héten meghallgatta az ügyben Tăriceanut, és a testület elnöke, Robert Cazanciuc szerint jövő kedden szavaznak a DNA-kéréséről, majd a véleményezést elküldik a házbizottságnak. A korrupcióellenes ügyészek november 7-én kérték a szenátustól Călin Popescu-Tăriceanu mentelmi jogának felfüggesztését.

A DNA szerint a felsőház elnöke 2007-ben és 2008-ban, miniszterelnöki mandátuma idején, közvetett módon 800 ezer dollárnyi anyagi juttatást kapott egy osztrák cégtől.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?