Tudorel Toader szerint „nem csak egyesek” várnak az amnesztiára

"Nem csak egyesek" várják az amnesztiáról és közkegyelemről szóló esetleges jogszabályt - nyilatkozta kedden Brüsszelben Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

"Ne gondolják, hogy csak egyesek várnak egy ilyen kegyelmi tettre" - fogalmazott a tárcavezető, amikor az amnesztiáról és közkegyelemről szóló jogszabály elfogadásának lehetőségéről kérdezték az újságírók.

Tudorel Toader annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a romániai igazságszolgáltatás "kezd visszaterelődni alkotmányos medrébe". "Végül is én ezt tűztem ki célul: a visszaélések felszámolását, az emberek attól való félelmének megszüntetését, hogy ártatlanul is az igazságszolgáltatás elé állíthatják őket. (...) Én nem akarom, hogy a bűnös megmeneküljön, de azt sem akarom, hogy felelősségre vonják az ártatlanokat" - fogalmazott a miniszter.

Az igazságügyi tárca vezetője Viorica Dăncilă kormányfővel és más miniszterekkel együtt PSD-s és ALDE-s európai parlamenti képviselőkkel folytatott megbeszélést kedd este Brüsszelben, Románia Állandó Képviseletének székházában. Szerdán együttes ülést tart Brüsszelben a román kormány és az Európai Bizottság

Kapcsolódók

Kimaradt?