banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Johannis: katasztrófa lenne Romániára nézve az amnesztia elfogadása

Klaus Johannis államfő szerint katasztrófával érne fel Románia számára, ha a kormány amnesztiáról és közkegyelemről szóló sürgősségi rendeletet fogadna el. "Egy ilyen rendelet példátlan politikai válságot idézne elő Romániában" - mondta az elnök a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.

Johannis emlékeztetett, 2017 elején is kiadott az akkori kabinet egy amnesztiáról és közkegyelemről szóló rendeletet, nagyszabású utcai tüntetéseket váltva ki ezzel, a román állampolgárok ugyanis nem értenek egyet a kezdeményezéssel. "A 13-as rendeletet végül visszavonták, de vannak arra utaló jelek, hogy a Szociáldemokrata Párt nem állt el az ötlettől, néhány PSD-s politikus nyilvánosan is beszélt a témáról" - fogalmazott.

 

Az elnök felhívást intézett a "józan eszű" szociáldemokratákhoz, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a téma kerüljön le a kormány napirendjéről, majd hozzátette, szükség esetén ő maga is minden rendelkezésére álló eszközt felhasznál majd, hogy megakadályozzon egy ilyen intézkedést. 

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?