Barátja miatt „végezték ki” a 29 éves Maria M.-t?

Nem kizárt, hogy kábítószer-kereskedésért bezárt barátja miatt kellett meghalnia annak a 29 éves romániai nőnek, akit szerdán este családi házuk előtt lőtt le két kapucnis férfi a spanyolországi Zaragoza városának Torre Urdaíz negyedében.

Mint korábban írtuk, a nagyszebeni születésű Maria M. szerda este 8 óra körül ért nővérével a családi ház elé. A 32 éves Sorina bement a házba, Maria pedig elkezdett kipakolni a csomagtartóból, amikor két - látszólag rá váró - kapucnis férfi megközelítette és két, szívre irányított lövéssel kivégezte.  A lövések hangjára kirohantak a házból Maria szülei és testvére, de a tettesek már kereket oldottak.

A család a sürgősségi segélyhívó számon értesítette a hatóságokat a történtekről, ám a késve kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az első hírek még arról szóltak, hogy a gyilkosok gépkocsival hagyták el a helyszínt, ezért a rendőrség ellenőrző pontokat állított fel, utóbb viszont már az az információ terjedt el a médiában, hogy a tettesek gyalogosan távoztak. Nem zárják ki azt a hipotézist, hogy a közelben parkoltak és végül mégiscsak gépkocsival menekültek el.

Az aragoniai bűnüldözési szervek szerint maffia típusú leszámolási ügynek tűnik Maria M. kivégzése, különösképpen annak fényében, hogy a fiatal nő barátja kábítószer-kereskedés miatt kapott börtönbüntetését tölti egy spanyolországi börtönben. Az ügyészek azt tervezik, hogy a férfit is kihallgatják.

Ugyancsak válaszolnia kell a nyomozók kérdéseire az áldozat nővérének, akit tanúként idéztek be. Időközben az is kiderült, hogy Sorina M. élsportoló volt az országban, röplabdásként több száz mérkőzés van a háta mögött, többek között a román bajnok CSM Târgovişte csapatában is szerepelt. A család idén nyáron költözött ki Spanyolországba. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?