Ez a büntetése az idős férfit Brassóban félholtra verő fiataloknak

Börtönre ítélte első fokon a brassói törvényszék az azt a két fiatalembert, aki március 31-én brutális kegyetlenséggel eszméletlenre vertek egy 66 éves férfit egy brassói aluljáróban. Az áldozatuknak 5000 eurós kárpótlást is ki kell fizetniük.

A nem jogerős ítélet szerint a 18 éves Adrian Ceplinschét és a 20 éves Mircea Mihai Constantint öt, illetve hat év letöltendő szabadságvesztés vár emberölési kísérletért. Az 5000 eurós kárpótlás mellett a 66 éves férfi, Dumitru Neculai kórházi kezelésének költségeit, több mint 10 ezer lejt kell kifizetniük.

Mint korábban írtuk, a brassói aluljáróban március 30-án történt incidenst egy térfigyelő kamera rögzítette. A felvételen látszik, hogy a két fiatal lelöki a férfit a lépcsőkön, majd ütlegelik és rugdossák, amíg eszméletét veszti. Egyikük azután is többször beletaposott az áldozat arcába, amikor már nem is mozdult.

A 66 éves férfit egy közeli cég biztonsági embere mentette meg, aki értesítette a rendőrséget. A támadók az őr láttán elmenekültek, de rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették őket. Kihallgatásukkor azt állították, nem is ismerik az áldozatukat. Egyikük azt vallotta: olyan részeg volt, hogy nem is emlékszik az aluljáróban történtekre. A másik gyanúsított szerint azért verték meg az idős férfit, mert tett rájuk egy megjegyzést az utcán.

Kapcsolódók

Kimaradt?