Előzetes letartóztatásba helyezik a tíz személyt megsebesítő ámokfutót

Előzetes letartóztatási parancsot adott ki hétfőn a brăilai törvényszék annak a 20 éves fiatalembernek a nevére, aki vasárnap tíz személyt sebesített meg, köztük két kiskorút.

A tettes neve Marius Valentin Parfenie. A brăilai rendőrség szóvivője, Laura Dan arról tájékoztatott, hogy a fiatalembert 2017-ben hat hónapra nevelő célzatú felügyelet alá helyezte Brăila bírósága erőszakos cselekedetek miatt, amelyeket még kiskorúként, 2015-ben követett el. Apjával együtt ugyanis vasrúddal vertek meg egy férfit, aki súlyos sérülésekkel került a kórházba. Marius Valentin Parfenie apját emiatt 8 hónap szabadságvesztésre ítélték.

A jelenleg 20 éves fiatalember vasárnap hét perc alatt tíz ember sebesített meg, köztük egy 11 éves, valamint egy 13 éves gyermeket. Az első segélyhívás 12:45-kor érkezett a rendőrségre, egy nő jelezte, hogy egy fiatalember megkéselt egy férfit, majd autón elhajtott. 12:50-kor újabb hívás érkezett az 112-es számra, ezúttal egy férfi betelefonáló jelentette, hogy a város körgyűrűjén egy személygépkocsi két személyt elütött, majd elhagyta a baleset helyszínét. A harmadik segélykérő hívás 12:52-kor történt, a betelefonáló ekkor már arról számolt be, hogy az autó a bevásárlóközpont bejáratának ütközött.

A bevásárlóközpont parkolójában az ámokfutó hét személyt sebesített meg. 0,37mg/l légalkohol-koncentrációt mutattak ki a leheletéből. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?