Hamarosan ismét megnyitják a forgalom előtt a 11B jelzésű országutat

Jövő héten ismét megnyitják a forgalom előtt a Hargita megyei Csíkkozmást a Kovászna megyei Kézdivásárhellyel összekötő, 11B jelzésű országutat, amelyet július elején zártak le, miután az áradások miatt járhatatlanná vált a Szárazpatak és Kászonújfalu közötti szakasz.

A felújítási munkálatokat július 11-én kezdték el, jelenleg az aszfaltréteget terítik le, és amennyiben kedvező lesz az időjárás, három napon belül ezzel is végeznek, így legkésőbb jövő hét elején újraindulhat a közlekedés ezen a szakaszon – tájékoztatott a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) brassói kirendeltségének vezetősége.

A közlemény értelmében alapjaitól újították fel a két, összesen 200 méter hosszú szakaszt, gabion támfalakat építettek és újraépült egy híd is. A javítási munkálatok az útszakasz átadása után is folytatódnak, de nem érintik az autós forgalmat – áll még a közleményben.

A 11B jelzésű országutat a június 29-éről 30-ára virradó éjszaka zárták le a forgalom elől, miután a kiöntött Kászon-patak több helyen is jelentősen megrongálta az úttestet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?