Sinéad O'Connor áttért az iszlám hitre

Az extravagáns viselkedéséről is ismert ír énekesnő új vallásának megfelelő új nevet választott, Sinéadről Shuhadára változtatott.

A művész egy Twitter-üzenetben köszönte meg muzulmán hittársainak a támogatást. Mint fogalmazott, döntése „bármely intelligens hittudós útjának természetes következménye”. Sinéad O'Connor egy videót is feltöltött, amelyben az adzánt, az imára hívó iszlám éneket adja elő – számolt be pénteken a bbc.com. Előzőleg Umar al-Qadri ír imám is közzétett egy videót, amelyen az énekesnő az iszlám hűségnyilatkozat szövegét mondja.

A nevét tavaly már Magda Davittre változtatott Sinéad O'Connor nem először beszélt a nyilvánosság előtt vallási kérdésekről. 1992-ben az amerikai televízióban élő adásban tépett szét egy fényképet, amely II. János Pál pápát ábrázolta. Hét évvel később egy kiszakadt egyház Lourdes-ban pappá szentelte, ám a Katolikus Egyház, amely ezt a nők esetében tiltja, nem ismerte el a szertartást.

Az 51 éves ír énekesnő 1990-ben vált világszerte ismertté a Nothing Compares 2 U című dallal, Prince szerzeményével, amelyet 2015 áprilisi budapesti koncertjén adott elő utoljára a Művészetek Palotájában. A popzene történetének hírhedt lázadója akkor, a koncertet megelőző sajtóbeszélgetésen előre jelezte, hogy politikai és vallási kérdéseket ne tegyenek fel neki, mert ezekre nem válaszol.

Kimaradt?