Utasai raboltak ki egy háromszéki taxist

Kiraboltak az utasai a hét végén egy háromszéki taxist. A rendőrség azonosította a támadókat.

A taxisofőr két férfit szállított Kézdivásárhelyről Esztelnekre, de utasai útközben megállították, megfenyegették, és erőszakkal elvették a pénztárcájában lévő 350 lejt – számolt be hétfőn Nicoleta Tolvaj-Marin. A Kovászna megyei rendőrség szóvivője elmondta, az áldozat beszámolója szerint két támadója az autót is el akarta venni, de a taxisofőr ellenállt, sikerült beülnie a járműbe és továbbhajtott.

A kézdivásárhelyi taxisofőr azonnal riasztotta a rendőrséget, elmesélte, hogy mi történt vele. A rendőrök azonnal nyomozni kezdtek az ügyben. Nicoleta Tolvaj-Marin tájékoztatása szerint az áldozat által nyújtott információk alapján, rövid idő alatt sikerült azonosítani a rablókat egy 20 és egy 24 éves fiatalember személyében.

A gyanúsítottakat a rendőrség székházába kísértek kihallgatásra, majd előzetes letartóztatásba kerültek. A rendőrségi szóvivő szerint a támadók egyike egy másik, hasonló bűncselekmény miatt már bírósági felügyelet alatt állt. A tettesek ellen rablás vádjával indítottak bűnvádi eljárást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?