Letartóztatták a temesvári katonai kórház belgyógyász főorvosát

Előzetes letartóztatásba helyezték a temesvári katonai kórház belgyógyászati részlegének vezetőjét, Eugen Silviu Poşiart, akit a korrupcióellenes ügyészség (DNA) temesvári kirendeltsége vesztegetés elfogadásával gyanúsít.

Lavinia Biriş, a Temes megyei törvényszék bírója közölte az Agerpresszel, hogy az általa képviselt intézmény 30 napos előzetes letartóztatási parancsot állított ki az orvos nevére. A DNA vesztegetés elfogadása és befolyással való üzérkedés miatt kérte Eugen Silviu Poşiar előzetes letartóztatásba helyezését.

A vádhatóság szerint az orvos valótlan diagnózisokat állított fel az aradi börtön több, betegnyugdíjazást kérő alkalmazottja számára. A szív- és tüdőbetegségekre vonatkozó hamis diagnózisok alapján 90 napos betegszabadságokra írta ki „pácienseit”, vagy kiállította a betegnyugdíjazást eldöntő bizottság elé terjesztendő orvosi látleleteket, amelyek alapján a testület indokoltnak nyilvánította az alkalmazott betegnyugdíjazását.

Ezzel a módszerrel az aradi börtön több mint hetven, 40 és 48 év közötti alkalmazottja kérte megszabott korhatár előtti nyugdíjaztatását. A DNA szerint idén szeptember 26-a és október 15-e között Poşiar Eugen Silviu 1400 eurót és 2000 lejt kapott két személytől, hamis diagnózisok kiállításáért cserébe, további két személytől pedig szintén pénzösszegeket kért, azt ígérve, hogy közbejár az egészségügyi okokból történő nyugdíjaztatásuk érdekében a temesvári katonai kórház szakbizottságának tagjainál.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?