Tizenegy helyen lobbantak fel tarlótüzek Bihar megyében

Szerdán hét óra alatt 11 helyen gyulladt ki a növényzet Bihar megyében, 16 hektárnyi mezőgazdasági terület és beépítetlen telek égett fel.

Először 13.50 óra körül jelentették mezőgazdasági terület égését Belényesszentmártonból, majd néhány órán belül további tíz tűzhöz riasztották a lánglovagokat. A megye különböző részeire, Harangmezőre, Bártfalvára, Mezőtelegdre és a hozzá tartozó Kabaláspatakra, az Éleshez tartozó Tinódra és Pestesre, Érmihályfalvára, Biharfélegyházára és Belezsényre egyaránt a száraz növényzet és tarló kigyulladása miatt hívták a tűzoltókat, a településeken összes 16 hektárnyi terület égett fel. Szintén szerdán Nagyváradon, a Szentandrási úton egy humanitárius szervezet területén csaptak fel a lángok, ott a tüzet, melyben hatszáz szalmabála égett el, feltehetően tiltott helyen való dohányázás okozta.

A Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség emlékeztet: tarlót és más növényi maradványokat csakis a Környezetvédelmi Ügynökség engedélyével lehet égetni, ha azt a növényegészségügyi előírások indokolják.

Kapcsolódók

Kimaradt?