Egyre nagyobb a rejtély: megölték a máig azonosítatlan férfit

Az ügyészség pénteki közleménye szerint meggyilkolták azt a férfit, akinek holttestét szeptember 3-án találtak meg Nagyváradon. Még mindig nem sikerült az áldozatot azonosítani.

A Bihar Megyei Rendőrség korábban többször is lakosság segítségét kérte a férfi azonosításához. Arcát számítógéppel rekonstruálták és az erről készült fényképeket közzétették, azt azonban nem közölték, hogy a férfi erőszakos halált halt.

A Bihar megyei törvényszéki ügyészség pénteken közölte, hogy megalapozott gyanújuk szerint a férfi a gyilkosság áldozata lett. Az holttestét egy Corneliu Baba utcai gyűjtőmedencében találták meg, onnan emelték ki a tűzoltók.

Az ügyészség közleménye szerint már augusztus elején halott lehetett (a második rendőrségi közleményben azt megemlítették, hogy a test erőteljesen bomlott állapotban volt megtalálásakor). Az áldozat életkorát 45 és 55 év közöttire, magasságát 168-170 centiméterre, súlyát 70 és 80 év közöttire becsülték, cipőmérete 39-es volt.

Megfulladt, miután összeverték

Az orvosszakértői vélemény szerint a férfi halálát fulladás okozta, előtte azonban megverték. Keze hátra volt kötve egy ruhadarabbal, és a száját is szorosan bekötözték. Alkarján véraláfutásokat találtak, amelyeket feszítés és kemény tárggyal való ütlegelés okozott.

A holttestet hiányos ruházatban találták meg, nem volt rajta nadrág és cipő, alsótestét egy fekete, kék gumírozású alsónadrág fedte. Felsőtestén egy piros, barna gallérú és kézelőjű inget viselt, bal mellén a „Market” szó állt, ezt a Carrefour üzlethálózat logójára hasonlít.

Jobb csuklóján egy narancssárga, karkötőre emlékeztető gumit találtak, több csomóval, nyakában egy zsinóron egy kisebb ezüstszínű golyó függött. A holttestnek hiányos volt a fogazata, és csak egy veséje volt, derült ki az ügyészségi közleményből, de műtéti hegeket nem találtak rajta.

Az ügyészség is kéri, hogy aki felismeri az áldozatot, az hívja a 112-es sürgősségi hívószámot, és várja azok jelentkezését is, akik Őssiben vagy a Rogériusz negyedben a Körös valamelyik partján esetleg verekedés tanúi voltak augusztus elején, a halál feltételezett időpontjában.

Kapcsolódók

Kimaradt?