Eltűnt Tusnádfürdőről egy férfi, barátai azt hitték, medve ölte meg

Együtt horgászott Tusnádfürdőn a barátaival egy Bákó megyei férfi. Egyszer csak eltűnt, s a társaság megijedt, hogy medvetámadás áldozata lett. Másnap kiderült, hogy a 60 év körüli férfi faképnél hagyta a barátait, s hazament.

A Hargita megyei készenléti felügyelőség szóvivője, Alina Ciubotariu a Maszolnak hétfőn elmondta: csütörtökön este hét körül riasztották őket a 112-es segélyhívó számon egy eltűnt férfi miatt. A hívás egy baráti társaságtól érkezett, akik az Oltban horgásztak Tusnádfürdő környékén.

A társaság csütörtökön délután érkezett a Hargita megyei településre. Három óra elteltével vették észre, hogy a Bákó megyei Ágasról származó, 60 év körüli barátjuk eltűnt. „Mivel tudták, hogy a környéken sok a medve, attól tartottak, hogy a férfi medvetámadásáldozata lett. Egy darabig keresték, aztán riasztották a hatóságokat” – mondta a szóvivő.

Csütörtök este rendőrökből, csendőrökből és tűzoltókból álló csapatok fésülték át a környéket. Este tíz után a keresést abbahagyták, és péntek reggel folytatták. Valamikor kilenc körül azonban érkezett a hír, hogy a férfi előkerült. „Az ágasi rendőrőrs jelezte, hogy a férfi épségben hazaérkezett. Azt nem tudni, miért nem szólt arról a barátainak, hogy hazament” – tájékoztatott Alina Ciubotariu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?