Marosvásárhelyi katolikus gimnázium: tanítóikkal találkoztak a gyermekek

Nagy érdeklődésnek örvendett a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnáziumban tartott nyílt nap, amelyen a tanévkezdés előtt álló előkészítős és elsős gyerekek, valamint szüleik egymással és a tanítókkal találkozhattak – számolt be az Erdélyi Magyar Televízió híradója.

Hétfőn zsúfolásig megtelt az előkészítős osztály tanterme, a gyermekeket különböző játékok fogadták a padokban.

Tamási Zsolt hangsúlyozta: „Azért tartottuk fontosnak, hogy nyílt napot tartsunk, mert a tavasszal nem volt lehetőségünk. Egyáltalán nem voltunk abban a helyzetben, és nagyon rövid idő volt arra, hogy értesüljenek a szülők arról, hogy ilyen lehetőség egyáltalán van.”

„Azok a diákok esetében, akik a miénk voltak, könnyű volt személyesen felvenni a kapcsolatot, jelenleg pedig azt szerettük volna, hogy akik még nem jártak nálunk, bejöhessenek az iskolába, találkozzanak a tanítónőkkel, feltehessék a kérdéseiket és könnyebben meghozzák azt a döntést, hogy mindenütt jó, de a legjobb a Rákócziban” – mutatott rá a katolikus gimnázium igazgatója.

A szülők örülnek, hogy gyermekeiket az újonnan, miniszteri rendelettel megalapított iskolába írathatják, még akkor is, ha az utolsó előtti pillanatban értesültek arról, hogy szeptembertől itt is elkezdődhet a tanítás.

„Több szempontból is fontosnak tartom, hogy ide írassam a gyerekemet. Először is kap egy vallásos, erkölcsi nevelést az iskola keretén belül, másrészt meg az itt lévő szülői és tanári közösség egy olyan közösség, akiknek nagy részét már én is ismerem személyesen, és tudom róluk, hogy jó és megbízható emberek” – fogalmazott az ETV híradójában Tölgyesi Szabolcs szülő.

A gyerekek pedig már alig várják, hogy becsengessenek az iskolába. Kálmán Kriszta például azt mondta, „azért várom, hogy kezdődjön az iskola, mert sok jó dolgot lehet tanulni”.

A  II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnáziumban egyelőre minden évfolyamban megvan a szükséges, minimális létszám, ám ez még csütörtökig bővülhet, ugyanis addig még kérvényezni lehet a beiratkozási, illetve átiratkozási kérelmeket. A líceumi osztályok esetében csak a kilencedik osztályba nem lehet átiratkozni, mert a törvény és a módszertan tiltja, hogy a számítógépes elosztást követően egy fél éven belül erre sor kerülhessen. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?