Hússütésből panziótűz lett a tasnádi termálstrandon

Az egész régióban nagy népszerűségnek örvendő tasnádi termálstrand közvetlen közelében égett le egy panzió manzárd- és tetőszerkezete az emeleti teraszon magára hagyott sütő miatt. Nyaraló lánglovagok is segítettek a mentésben-oltásban. 

Méteres lángok és hatalmas füstfelhő sokkolta a tasnádi termálstrandon pihenőket szerdán este – közvetlen közelükben az egyik panzió manzárd- és tetőszerkezete vált hamuvá pillanatok alatt. A helyszínre három, habbal – vízzel oltó autóval kiérkező tasnádi és nagykárolyi hivatásos lánglovagok mentési akciójához Beszterce-Naszód, Máramaros és Kolozs megyei kollégáik is csatlakoztak, ők ugyanis épp pihenőszabadságukat töltötték az egész régióban népszerű üdülőhelyen, valamint egy szolgálati időn kívül lévő kollégájuk, aki a strand közelében lakik.

A tüzet sikerült megfékezni és eloltani, s szerencsére személyi sérülés sem történt, a panzióban keletkezett anyagi kár viszont nagyon jelentős. Mint kiderült, a lángokat egy felelőtlenül magára hagyott sütő okozta — a szél tovább vitte a parazsat a sütő közlében lévő gyúlékony anyagokra, terasz-berendezésre, ahonnan a nagy melegben szinte pillanatok alatt továbbterjedt a panzió fából készült, egész manzárdrészére és tetőszerkezetére.

Kimaradt?