Csütörtöktől lehet beiratkozni a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumba

Első körben augusztus 27-ig lehet a Bolyai Farkas Elméleti Líceum titkárságán iktatni azoknak a diákoknak az átiratkozási kérelmét, akik a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumban folytatnák tanulmányaikat – tájékoztat az RMDSZ hírlevele.

Az RMDSZ és az egyház arra kéri a szülőket, hogy gyermekeiket ebben az időszakban írassák be a római katolikus iskolába. „Csak így lehetünk biztosak abban, hogy szeptembertől zökkenőmentesen indulhat el a tanítás” – szögezik le.

Fontos tudnivalók

Az iskola tanárainak és osztályainak jóváhagyása az iktatott kérelmek számától függ. A szülőnek az áthelyezést minden diák esetében személyesen kell kérnie, függetlenül attól, hogy azok az egykori katolikus iskolába jártak, vagy az előző iskolai évben nem volt lehetőségük a megszüntetett iskola most ősszel indulható előkészítő, I., VI., X, osztályaiba iratkozniuk.

A szülőknek két kérvényt kell kitölteniük román nyelven – egyik a szándéknyilatkozat, a másik az átiratkozási kérés formanyomtatványa –, ezek itt tölthetők le.

A két kérvényt két példányban kell kinyomtatni, majd mindegyiket külön-külön eredetiben aláírni, és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum titkárságán (Marosvásárhely, Bolyai utca 3. szám) iktatni.

Beiratkozni augusztus 23. és 26. között (szombaton és vasárnap is) 10:00–16:00 óra között, augusztus 27-én pedig 10:00–11:00 óra között lehet.

Hasznos telefonszámok: Bolyai Farkas Elméleti Líceum titkársága: 0365 882 749, de bármilyen kérdés esetén az RMDSZ Maros Megyei Szervezetéhez fordulhatnak a 0265 264 442-es telefonszámon.

Kapcsolódók

Kimaradt?