Rémfilmbe illő gyilkosság történt egy erdélyi községben

Letartóztattak a hét végén az ügyészek egy 17 éves fiatalt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy 61 éves férfit. A gyilkosság a Beszterce-Naszód megyei Hordó községben történt. A gyanúsított előbb beismerte, majd letagadta tettét.

A 61 éves áldozat eltűnését a felesége jelentette szerdán a hatóságoknak. A férfi egy helyi osztrák fafeldolgozó vállalatnál dolgozott biztonsági emberként. Egyik feladata az volt, hogy időnként ellenőrizze az üzem szárítórészlegét hővel ellátó, automata adagolású óriáskazán működését.

A vállalat térfigyelő kamerája szerint a férfi többször is belépett a kazánházba egy 17 éves fiatallal együtt. Utóbbi próbaidős alkalmazott volt az osztrák üzemnél. Legutóbb szerda este 22:30 körül léptek be együtt a kazánházba, ahonnan már egyedül és futva jött ki a fiatalabbik alkalmazott.

Az esetet vizsgáló ügyészek arra a következtetésre jutottak, hogy egy konfliktus közben a 17 éves fiú szándékosan belökte a kazánba az idősebb férfit, aki pillanatok alatt elégett. A gyanúsítottat csütörtökön vették őrizetbe egy besztercei fodrászatnál, ahová haját nyírni ment. A fiú pénteken előzetes letartóztatásba került.

A fiatal eleinte azt állította, hogy maga sem tudja, hová tűnt a 61 éves férfi. Aztán beismerte a gyilkosságot, ám végül visszavonta a vallomását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?