FRISSÍTVE - Megölte anyját és kisbabáját a rendőrnő - ez okozhatta a hármas tragédiát

Lelőtte a férje szolgálati fegyverével az anyját és 6 hónapos gyermekét, majd főbe lőtte magát vasárnap este Gorj megyében egy rendőrnő. FRISSÍTÉS2: Részletek derültek ki a hármas tragédiáról. FRISSÍTÉS1: Megszólalt a helyi sajtóban a rendőrnő barátnője és több szomszéd is.

A hírtelevíziók szerint a kettős gyilkosság és öngyilkosság a Târgu-Jiu melletti Băleşti-en történt. Az idősebb nő és a lánya a helyszínen meghalt, a kisbabát kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét.

Az eddigi információk szerint a Târgu-Jiu-i vasúti rendőrségen dolgozó, jelenleg gyermeknevelési szabadságban lévő nő a szintén rendőr férjének a szolgálati fegyverét fordította a családja ellen. A kettős gyilkosság és öngyilkosság indítékai egyelőre ismeretlenek, a helyszínelés még tart.

FRISSÍTÉS1: Az Országos Rendőr-felügyelőség vasárnap este közölte, hogy a hatóságokat a férj riasztotta a 112-es segélyhívó számon 19.00 óra körül, miután hazatért egy vásárlásból, és vérben fagyva találta a családját. A felesége a bejárati ajtó mellett feküdt a földön, az anyósa az ágyban volt, amikor a halálos lövés érte.

A rendőrség tájékoztatása szerint a hathónapos gyermeket fejsérülésekkel szállították kórházba. Arról nem közöltek részleteket, hogy a kisbaba sérüléseit lövedék okozta-e. A csecsemő a kórházban életét vesztette. A rendőrség közölte azt is, hogy a nőt 2017-ben pszichikailag tesztelték, mielőtt gyermeknevelési szabadságra ment volna, és az alkalmassági vizsgálatok nem mutattak rendellenességeket nála.

FRISSÍTÉS2:  A rendőrnő egyik batánője, a család jó ismerője a helyi sajtónak elmondta, hogy  Adela Lăpădat szülés utáni depresszióban szenvedett. "Betegesen féltette a kisbabáját, senkit nem engedett a közelébe, nehogy megfertőzze valami. Azt hiszemm de depressziós volt. Most döbbenek rá, hogy segítségre lett volba szüksége" – nyilatkozta a nő.

„Imádta a gyermekét. El nem tudom képzelni, mi késztette erre a szörnyű tettre" – mondta egy szomszédasszony. Arra utalt, hogy – amint az a boncoláskor kiderült – az anya kétszer fejbe lőtte a 6 hónapos kisbabát. 

Kimaradt?