Kelemen Hunorral beszélgettünk a restitúcióról, Úzvölgyéről, az AUR-ról és Iohannisról

Vihart kavart a legfelsőbb bíróság döntése, amely szerint az egyházak javainak visszaszolgáltatása kapcsán a telekkönyv már nem elég a tulajdonjog igazolásához. Erről is kérdeztük Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét.

Egy kampányokkal, választásokkal teli évben van-e esély elmozdulásra, előrelépésre olyan, az erdélyi magyarság számára szimbolikussá vált ügyekben, mint a marosvásárhelyi katolikus gimnázium, az úzvölgyi katonatemető vagy az egyház ingatlanok visszaszolgáltatása? Miért tudja uralni a román politikai életet a Románok Egyesüléséért Szövetség? Mit tud az AUR, amit a többi párt nem? Megugorja-e az ötszázalékos küszöböt a júniusi európai parlamenti választásokon az RMDSZ? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ az immár több mint fél éve ellenzékbe szorult magyar szövetség vezetőjével.

Kelemen Hunor arról is beszélt, hogy miért gondolja komolytalannak a román médiában és politikában hirtelen előtérbe került témát, miszerint Klaus Iohannis lehet az Európai Tanács új elnöke, s ezért mandátuma lejárta előtt lemondana az államfői pozícióról.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Ezeket ajánljuk

Kimaradt?