Krebsz János: Barbár borbár

Hála Istennek, megmenekültünk.

Már úgy nézett ki, hogy az egész világot benyeli ez a liberális, nyálas, polkorrekt, emberjogi, tököléses feladatmegoldás, amelyben a mindenféle előtanulmányokkal, érdekegyeztetésekkel, modellszámításokkal, pilot-programokkal és egyenlőségi megfontolásokkal önmagukat gúzsba kötő politikusok tökéletlenkednek, és nem jutnak el a megoldáshoz. Olyan pillanat ez, mint a Római Birodalom bukása, hogy hiába voltak azok kulturáltak meg kifinomultak meg technikailag fejlettebbek, jöttek a barbárok létszámmal meg harci kedvvel, aztán jól legyőzték a puhányokat.

Mert most ott vannak a másik oldalon az iszlám államok meg az oroszok, ha az erőszakos és célravezető módszereket nézzük a világpolitikában, meg ott van Kína meg a kistigrisek, ha a gazdasági kihívások tekintetében nézünk körül globálisan. Mire mi engedélyezzük és megvizsgáljuk mindenféle szempontból az új kütyüt, addigra ők úgy ellopják, hogy már el van árasztva a piac, amikor mi még mindig bejegyzünk meg engedélyeztetünk.

Meg a migránsok (vagy gazdasági bevándorlók, netán menekültek). Osztozkodunk, tanácskozunk, humanista megoldást keresünk, jóemberkedünk. Azok meg jönnek. Nem gondolkodnak, nem mérlegelnek, beülnek a lélekvesztőbe, átvágják a drótkerítést, jönnek. Asszonnyal, gyerekkel, esőben, fagyban. Aztán robbantanak, elveszik a munkahelyünket, és nem tisztelik a kultúránkat.

A fehérember egyszerűen olyan szabályokkal vette körül magát, hogy hátrányba kerül minden fronton a világban, és ráadásul magának köszönheti.

A politikát meg, szintén valami hagyományt követve, átalakította egy ilyen minden érzékenységre odafigyelő polkorrekt (PC) simogatós diplomáciai mellébeszéléssé, ahol folyvást egymás szemére lehet hányni, hogy rasszista, homofób meg antifeminista, egyszóval fasiszta a másik.

Na, ennek most már egyszer s mindenkorra vége. A kocsmai konfliktusokban is az győz, aki rámenősebb, agresszívebb, nem szívbajos, odaüt, ha kell. Ott megnézheti magát a béke barátja meg a konfliktuskezelés nagymestere. Jobban teszik, ha kussban maradnak.

És, ha nem csalnak az emlékeim, jön a sötét középkor.

Kimaradt?