Krebsz János: Bwana

Történt pedig, hogy Habony Árpád közszereplő mulatós pillanatait megtalálta egy figyelmes internetező az ibizai luxus-szórakozóhely reklám videójában, közzétette, és azóta ezzel szórakozik az egész ellenzéki sajtó.

A miniszterelnöki főtanácsadó nem szerepel semmiféle fizetési listán, kormányzati névsorban, de rendelkezik parlamenti belépővel, és kormány- valamint frakcióüléseken is részt vesz. Titokzatos figura, leginkább kerüli a nyilvánosságot, de luxusautókat vezet, luxusruházatot visel, luxusnőkkel barátkozik. Állítólag afféle spin doktorként működik, ő a kampánytanácsadó, jelentős Fidesz győzelmek fűződnek a tevékenységéhez, ő találta ki a rezsicsökkentést, a menekültveszéllyel riogató plakátkampányt, és az egész kormányzati kommunikáció alapvonásait ő jelöli ki. A teljes ellenzék próbálja lejáratni, kikezdeni, nem sok sikerrel. Azt se tudják kideríteni, miből él.

Ezen kívül kiváló partiarc. Tud élni.

Az említett videón egy olyan szórakozóhelyen látható, ahol csak a vacsora kétszáz euró, a belépő hatvan, műsor is van, és éjfél után drogbarlanggá alakul a törzsvendégek úri mulatója. Ennek költségeiről nem tudunk, de nyugodtan hozzácsaphatjuk az eddigiekhez, valamint az oda-vissza repülőjegyet, szállodaszámlát, múzeumbelépőt, az utcai koldusnak odadobott aprót, s a többit. Kiváló terep a szociális demagógia felvirágoztatására: össze lehet vetni a költségeket a magyar minimálbérrel, szociális segéllyel, sőt át lehet számolni lélegeztető-gépre és inkubátorra. A liberális és baloldali sajtó próbál belőle egy Raszkolnyikov-szerű sötét figurát faragni, aki a legfőbb döntéshozó kegyeibe férkőzött sátáni képességeivel. És rabló módon, a mi pénzünkből, a magyar adófizetők sanyargatásából, kirablásából habzsol – dőzsöl, s ennek előbb-utóbb a teljes garnitúra bukásához kell vezetnie. Ha ez ilyen egyszerű volna!

A videón pár másodpercre feltűnő arc éppen az orrát fintorítja, lehet éppen náthás, de mindenképpen rágalmazás lenne azt állítani, hogy bizonyos pszichoaktív alkaloid – tudatmódosító szándékkal nyálkahártyán át szervezetbe juttatott – porszerű anyagának az orr belső, érzékeny felületén kifejtett kezdeti irritációs hatását szemléljük.

Korábban ironizáltak az újságírók azon, hogy Gucci táskája van emberünknek (400E Ft), meg Gucci bőröndje (600 E Ft), meg olyan márkájú ruhadarabjai, amilyenekről (érdeklődés hiánya okán) nem is hallottam. Hogy miért kell az aszfalton luxusterepjáróval járni, ahhoz sem tudok hozzászólni. A tudatmódosító szerek közül csak az alkoholról vannak tapasztalati fogalmaim. Járom az ország falvait, és mérhetetlen reménytelenséget, kilátástalanságot látok. Nagyon közelről. Valahogy közönyösnek látom a magyar választói átlagot, amely úgy tekint ezekre a dolgokra, mint a fehér vadászra a maszáj fegyverhordozó.

A Fidesz, soha nem látott módon, hat év kormányzás után, tép és hasít a népszerűségi méréseken, a teljes ellenzéke összeadva nem szerezne annyi százalékot egy mostani választáson, mint ők. Ehhez profi szakemberek kellenek.

Fotó: Wikipédia

Kimaradt?