Krebsz János: Európa, 2029

Felvilágosító film kering az interneten Európa jövőjéről. Hogy mi lesz itt körülbelül tizenöt év múlva. Apokaliptikus és posztapokaliptikus filmekből és jelenkori híradókból összevágott részletek lenyűgöző feliratokkal. Készítette a cseh White Media, magyar fordítással közzéteszi a Magyar Vagyok csatorna a Youtube-on, és július óta 18 ezer látogató nézte meg. Természetesen vírusvideóként is terjed mindenfelé, ennél sokkal többen láthatták.

Egyszerű számtan van a jövőt vizionáló alkotás mögött: ha naponta tízezer migránssal (széplelkeknek: menekültekkel) számolunk kicsiny földrészünkön, akkor az havonta 300 ezer, évente hárommillió, azután hozzák majd a családjukat, meg elkezdenek szaporodni, családonként négy-hat gyerekkel számolva, nem úgy, mint a fejlett világban, és akkor itt bekövetkezik az arányok megfordulása, a kisebbség-többség mutatói ijesztően romlanak a mi rovásunkra. Mert mi ráadásul nem akarunk öngyilkos módon tenni a jövőért.

Európai nagyvárosok utcái a feliratok mögött (Berlin, Bécs, Brüsszel, Madrid, London stb.) robbantások, egymásra lövöldöző maszkos emberek, kegyetlen polgárháborúk pusztítanak mindenfelé, 150 millió integrálhatatlan ázsiai és afrikai menekült él közöttünk. Az iszlám törvényei szerint akarnak kormányozni. Vannak segítőik innen közülünk: anarchisták, antifasiszták és szélsőbaloldaliak. A gyenge liberális kormányok és politikusok elbuknak.

Csak a nacionalisták állnak ellen.

Dél-Franciaországban (az ország négyötödén a térkép szerint) kihirdetik az Iszlám Köztársaságot. Németország és Skandinávia, Spanyolország és Dél-Európa tele van fekete bevándorlókkal. Az olasz fasiszta párt választást nyer, és harcot indít a bevándorlók ellen (ehhez egy Mussolini kép az illusztráció, nehogy valami szörnyűségre gondoljunk a fasiszta szó kapcsán). Kelet- és Közép-Európába is bekényszerítettek korábban a kvótarendszerrel migránsokat, itt a cigányok csatlakoznak a bevándorló bandákhoz. Európa romokban, a fehér nőket megerőszakolják, a fehér gyermekeket legyilkolják.

(Még kíváncsi lennék, hogy Oroszország, Koszovó, Bosznia és Hercegovina, Ukrajna, Románia stb. hogyan részesül az eseményekből, egyáltalán az Unió mivé alakul, a hagyományosan meglévő kisebbségi kérdések, nemzetek közötti viták, torzsalkodások miképpen alakulnak, formálódnak az új helyzetben, de ne legyünk telhetetlenek, amikor világfolyamatok fő csapásirányairól van szó.)

Migráció indul nyugati irányból keletre, a fehér emberek Lengyelországba és Magyarországra menekülnek, ahol nacionalista kormányok tartanak rendet, nem engedik a más bőrszínű, vallású, genetikájú és kultúrájú emberek bevándorlását. Már tizenöt évvel ezelőtt látták a bekövetkező eseményeket, meggyőzték a választókat az egyedül helyes magatartásról, és megmentették legalább a kontinens egy részét, ahonnan föltámadhat a remény.

Minden jó, ha jó a vége.

Fotó: Hieronymus Bosch festménye

Kimaradt?