Krebsz János: Ősi mesterségek

Ha érzi az ember a kordivatot, meg van elég vágott dohánya, akkor nem csodálkozik, inkább csendes derűvel figyeli a világ aktuális eseményeit. Nem dől be a kommunisták kormánypártok liberálisok politikusok uszító törekvéseinek, ellenben apró jelekből megméri az egész rendszert, megérti jellemzőit. Nem bámul, csak ámul.

Valamelyik hírportál megszerzett 3500 oldal rendőrségi jegyzőkönyvet egy budapesti bordély- és prostituált-szolgáltató vállalkozásról. Amelyben a szolgáltatást igénybe vevő kliens módon politikusok is szerepelnek. Ősi mesterség, szükségletet elégít ki, erkölcsi szempontból elítélendő, határos a bűnözés világával, és hatalmas pénzek vannak benne. Már a politikáról beszélek.

Érdekesen szembetűnő, hogy míg a részletes rendőrségi anyagban az összes kliens le van nyomozva, és utána van menve, addig a politikusok neve gondosan ki van festve, az esetleges azonosíthatóság minden eleme törölve. Gondoljuk, hogy a nyomozó hatóság is emberekből áll, a rendőr is félti az állását, és semmi szüksége arra, hogy bajba keverje önnön magát. Mindig így volt e világi élet.

Az anyagból kiderül, hogy a férfivágyak üzletszerű kielégítése ezen a luxus szinten meglehetősen drága mulatság. Százhatvan ezres órabér, plusz luxusszálloda, kiskorú alkalmazottak, huszonnégy órás ügyelet, harminc-ötven százalékos jatt a közvetítőnek. Nem az irigység szól belőlünk, amikor mellégondoljuk a minimál- és az átlagbér hazai összegeit. Nem is beszélve a közmunkásokról. Meg számolatlan mennyiségű korrupciós pénzek foroghatnak ott, ahol ilyen összegek nem hiányoznak a családi költségvetésből, illetve eltitkolhatók. Minimálisan heti egy görbe estét számolva már a milliót közelítjük havi szinten.

Élet-halál drámák zajlanak a politikában, egymásnak feszülő hazaárulók, Brüsszelben feljelentgető országellenségek, nemzethalál és trágár beszéd a nyilvánosságban, és pártfüggetlenül ugyanazokhoz az örömlányokhoz járnak honatyáink megpihenni az embert próbáló, hazát védő harcok után. Büfé is csak egy van a parlamentben.

Magyarországon a politikusok magánélete és potenciája még a legaljasabb bulvárban sem téma. Talán ez az egyetlen konszenzus, amelyet a rendszerváltás óta minden párt betart. Hallani suttogó pletykákat ennek vagy annak a melegségéről, és az ellentábor elvakult hívei feltétlenül hiszik is a mendemondákat, és időnként értesülünk gyors válóperekről, meg a családi élet szentségét hangosan képviselő urak néha gyorsan elcsendesednek. Ennyi. De csak vidéki kiskirályok élettársa esik át a vak komondoron nyolc napon túl gyógyuló módon. Keresztény (és keresztyén) családbarát szellemiség hatja át az egész politikumot. Ismét színektől függetlenül.

Titkosszolgálati vonal is felrémlik az egész örömlány (callgirl) ügyben. Feltételezhető, hogy felvételek készültek a tilosban bóklászó honatyákról, és ügyesen kezelt zsarolásokkal kézben vannak tartva mamelukjaink. Így már nem csak szabadidős, hanem hatalomtechnikai divatokban is föl vagyunk zárkózva a világszínvonalhoz.

Fotó: cultura.hu

Kimaradt?