Sike Lajos: Jobbnál is jobb

Repdeshetünk az örömtől: Erdély ismét tündérkert lesz! Legalábbis az itteni magyarság számára. Ha a Jobbik hatalomra jut az anyaországban, mint ahogy növekvő népszerűsége okán van erre esélye – már csak három százalék hiányzik, hogy beérje a Fideszt –, megötszörözi a határon túli magyaroknak nyújtott anyagi támogatást! Olyan sok forintokat vagy eurókat kapunk, hogy nemcsak gyermekeink gondtalan anyanyelvi tanulására jut belőle, de az anyukáknak is a fagyira és az apukáknak a hétvégi sörözésre.

Az ötszörös támogatás nem akárkitől, hanem Szávay István országgyűlési képviselőtől, a Jobbik alelnökétől származik. Márpedig egy sikeres párt második emberének szavát illik komolyan venni.

Szatmárnémetit érte a megtiszteltetés, hogy egy évi romániai kitiltásának lejárta után (a fiú, mint ismert, „ rossz fát” tett a tűzre) elsőnek a Szamos-parti várost tisztelte meg látogatásával. Húzzuk ki magunkat, ez nem akármi! Itteni kebelbarátjával tartott sajtóértekezletén sok egyéb fontos dolgot mondott. Például azt, hogy a Fidesz elárulta a Toró-féle Néppártot, és összepaktált az RMDSZ-szel, amint ezt Orbán Viktor és Kelemen Hunor sajtóban közölt közös fotói is bizonyítják. Azt elfelejtette közölni, hogy az EMNP ötletgazdája és összetákolója, Tőkés László Fideszes EP képviselő mindehhez mit szólt. Amúgy jól leszedte a keresztvizet Orbánékról, mert azt állította, hogy a csapnivaló gazdaságpolitikájukat a határon túli magyarokkal akarják megfizettetni, amire mi sem szemléletesebb bizonyíték, mint az, hogy az oktatási támogatást 25 százalékkal csökkentették. Biztosította az erdélyieket, ha Orbánék nem törlesztik a tartozásokat, akkor nekik az egyik első dolguk lesz, amikor kormányra kerülnek! Már csak ezért is érdemes szeretni őket.

Hát ne hatódjon meg az ember ennyi törődés , az elszakított országrészek magyarjainak ilyen önzetlen támogatása miatt? Szávay úr azt is megígérte, hogy kormányuk támogatást nyújt a hozzánk települt magyar cégeknek. Ami teljesen új, mert ez ideig egyetlen előző magyar kormánynak nem jutott eszébe, hogy a szavak mellett így is lehet a határon túliak otthonmaradását segíteni. (Mellesleg a statisztikákból tudjuk, hogy a Romániába irányuló magyar tőke mintegy 85-90 százalékát Bukarestben fektetik be. Alkalmasint az érdekelt tanácsadók elhitetik a kormánnyal, hogy ott több magyar él, mint a Székelyföldön, például a Bercsényi-huszárok leszármazottai.)

A felvetésről eszünkbe jut, miért mondta a napokban a Jobbik elnöke, Vona Gábor, hogy pártjának rendeznie kell kapcsolatait elsősorban Németországgal, hogy meggyőzzék Friciéket: sokkal demokratikusabbak, mint kifelé látszik, mert csak egyesek zsidóznak és gyűlölik az idegeneket, a többség nem ilyen. De meg úgy általában érdekli Vonáékat a német gyakorlat, köztük alighanem az is: miként jutott eszükbe, hogy a sok hazafias duma helyett a külföldön élő maradék németeket az anyagi háttér erősítésével kell inkább támogatni. Ezért például a Szatmár megyébe fektetett külföldi tőke több mint 50 százaléka német eredetű, annak a négy-ötezer svábnak köszönhetően!

Reménykeltő, hogy Vona Gábor – mint a Magyar Nemzetnek adott interjúban bevallotta – nehezebben alszik, amióta a pártja megerősödött és a kormányzás közelébe került. Alighanem korábbi ígéretei zaklatják, köztük az, hogy kilépteti az országot a NATO-ból és az EU-ból, s a nemzet immár teljesen a maga ura lesz, nem parancsol neki Brüsszel, még kevésbé Amerika.

Aztán a Nagy-Magyarország kitűzővel tovább vívhatjuk a magunk szabadságharcát, akár a fél világ ellen. Mert hát Moszkva, Ankara és Peking révén újra megtaláltuk keleti gyökereinket, s a rohadt amerikai hamburger helyett újra a nyereg alatt puhított bióhúst ehetjük, és a kóla helyett a kancatejből érlelt kumiszt ihatjuk, ami sokkal egészségesebb.

Na és, ha egész Európa ellenünk szegül? Régi dicsőségünk szerint – mely előjön az éji homályból – ősapáinkhoz hasonlóan, lenyilazzuk ellenségeinket, s akkor a jobbnál is jobb lesz minden magyarnak!...

Kimaradt?