Bogdán Tibor: Takarékos szabadságharc

A Fidesz-kormány nem engedi meg, hogy hatalmas áldozatáért – amellyel a rezsicsökkentés terheit teljesen áthárítja a szolgáltatókra – ne legyenek hálásak az állampolgárok. Főleg választások idején. Az elmaradó beruházások, a gyengülő forint, a Brüsszellel folytatott „szabadságharc” gondjaival, a paksi atomerőmű kapcsán támadt ellentétekkel, a hatalmilag hallgatólagosan támogatott rasszizmus és antiszemitizmus miatt a zsidó közösség részvétele nélkül megrendező holokauszt-év problémáival viaskodó Magyarországon jutott idő külön törvénymódosításban foglalkozni a Fidesz iránti hálával.

A társasházi törvény módosításának megfelelően a lakóházak közös képviselőinek most már kötelességük a rezsicsökkentéses megtakarításokról írásban tájékoztatni a lakókat. Akik korábban minderről már értesülhettek a havi számlákból, amelyekben Fidesz-utasításra a szolgáltatóknak szintén fel kell tüntetniük a megspórolás összegét. A kötelességmulasztókat 500 ezer forintig terjedő pénzbüntetéssel sújthatják, akkor is, ha a hirdetményt mondjuk egy vásott gyermek, vagy a „Magyarország jól teljesíti” jelszóval torkig levő lakó letépi.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megyénként úgynevezett rezsipontokat is nyitott. Ügyintézőnek kikiáltott léhűtőik tájékoztatják a rezsicsökkentéssel elért összegekről mindazokat, akik valamiért sem a számlában feltüntetett megtakarításnak, sem a kifüggesztett hirdetményekben szereplő megspórolásnak nem hisznek. Ez szintén nagyon jó ötlet, mert így jól fizető állásokat lehet kreálni a Fidesz iránti hűségükért a trafik- meg egyéb mutyikból még kimaradt negyed-ötödfokú rokonoknak.

Ja, és ami még fontos: a rezsiközpontokban fel is lehet jelenteni a társasházi törvénymódosításokat elszabotáló közös képviselőket. Vagy azokat, akik gúnyt űznek a megtakarított összegek kifüggesztésének sorsdöntő kérdéséből.

A Fidesz számos szóvivőinek egyike, Hoppál Péter éppen ez utóbbi, aljas személyekről beszélt, akik „alattomos támadásukkal elveszik az emberek örömét”. Hát így igaz, jelentsük csak fel az ilyen férgeket; a nyilas házmesterek módszerére alapozott rendszer működni fog, ugyanúgy, mint néhány évtizeddel ezelőtt.

A közös képviselők pedig igyekeznek minden módon megszabadulni a tekintélyes büntetéstől vagy a feljelentést követő meghurcoltatástól. A hirdetményt például kifüggesztésekor lefényképezik – ám ez is csak a büntetések mérsékléséhez vezet, ha az eredetinek nyoma vész. Vannak, akik a hirdetményt beüvegezik. Igen ám, de mi történik, ha a gonosz szoclib-komcsi-judeo-szabadkőművesek leragasztják az üveglapot?

Mások a lassan minden lakóházban megtalálható munkanélkülieket bízzák meg a feladattal. Ők több darabot is kapnak a szövegből, így az ellopott példányt nyomban kicserélhetik. A közös képviselők ezzel pedig nem csak a törvényt tartják tiszteletben, de jelentősen hozzájárulnak a foglalkoztatott lakosság létszámának növeléséhez is.

Ami a Fidesznek úgyszintén alapvető célja.

Kimaradt?