Krebsz János: Közbeszerzés

Jegyzőkönyv – Első forduló

Ajánlatkérő megállapítja, hogy határidőre 3 db. érvényes, a formai feltételeknek megfelelő ajánlat érkezett. „Az emberi humánum és erkölcsiség ábrázolása európai vagy össz-globális szempontból az erkölcstan tantárgy bevezetése során felhasználandó javasolt szakirodalom” c. kiírás alkalmassági feltételeinek az ajánlattevők egyike sem felelt meg, de hiánypótlás keretében lehetőségük van az ajánlati dokumentáció kiegészítésére.

sz. ajánlattevő: Anton Pavlovics Csehov

Ajánlattevő rövid  novellákkal és színdarabokkal kíván megfelelni a feltételeknek. Azon túl, hogy kérdéses, mennyire tud összeállni a sok széthúzó írásból egy összkép, a pályázó stílusának van valami mellébeszélő jellege. Mintha folyamatosan nem arról beszélnének a szereplői, amire gondolnak, vagy amit mondaniuk kellene, hanem tartalmatlan udvariassági formulákkal és közhelyekkel fedik el a mondanivalót. Ajánlatkérő szerint ez a módszer, ha egyáltalán működőképes, túl megerőltető feladat elé állítja a befogadót, olvasót. Többféle erkölcsi tanulságok levonása lehetséges a szövegekből. Ajánlattevő 10 nap határidővel átdolgozhatja a szövegeket keresztény alapon megálló erkölcsi tartalommal.

sz. ajánlattevő: Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkíj

Ajánlattevő a detektívregények és kriminális esetek feldolgozását célzó tömegirodalom eszközeivel, itt-ott a vallásos pszichózis felhasználásával fest sötét, kilátástalan tablót a létezés mély bugyrairól. Annak ábrázolására – némi átdolgozás után –, hogy mit tettek a szocialisták a gazdasággal meg a néppel, talán alkalmas. De ebben az átdolgozásban mindenképpen szerepet kellene kapnia a konzervatív hagyományőrző attitűdnek mint pozitív ellenpéldának. Ajánlattevő tíznapos határidővel nyújtsa be az átdolgozás vázlatos felépítését.

sz. ajánlattevő: Lev Nyikolájevics Tolsztoj

Ajánlattevő gyakorlatilag megmarad az orosz arisztokrácia zárt és belterjes világában. Az ilyen módon ábrázolható ’általános emberi’ nem képes a történelem tömegmozgalmaihoz közel kerülni, követhető etikai tartalmakat közvetíteni. A történelmi személyiségek ábrázolása (Kutuzov, Napóleon) kisszerű, az emberi gyengeségek túlhangsúlyozása a szerep rovására. A benyújtott Háború és béke című dolgozat nagyon hosszú, és nem kínál egyértelmű jellemfejlődési példákat az ifjúság számára. (Gyanús, Lenin kedvenc olvasmánya volt.) Rövidítve és átdolgozva határidőn belül újra benyújtható.

Jegyzőkönyv – 2. forduló

Ajánlatkérő megállapítja, hogy az első fordulóban ajánlatot tett APCS, FMD és LNYT ajánlattevők a megadott határidőn belül nem alakították át ajánlatukat, így magukat zárták ki a további folyamatból.

Ajánlatkérő megállapítja a közbeszerzés eredménytelenségét, és az erkölcstan tantárgy bevezetésének közeli határideje miatt gyorsított, meghívásos jellegű pályázatot ír ki. Ebben fölkéri a KÖZGÉP Zrt-t, hogy nyújtsa be Wass Albert és Nyírő József életművét a meghirdetett célra. 

Kimaradt?