Úszás: Taroltak a magyarok az Eb szombati napján, Senánszky Petra országos csúcsot döntött

Egyéniben Milák Kristóf és Senánszky Petra is aranyérmes lett a belgrádi kontinensviadalon, győzött a magyar 4×200-as mix gyorsváltó is.

Újabb döntőkkel folytatódott szombaton a úszó Európa-bajnokság, amelyen sok magyar került ismét a figyelem középpontjába remek teljesítményével.

A medencés edzésektől tavaly sokáig távol maradó Milák Kristóf magabiztosan nyerte meg a 200 pillangó döntőjét, már a táv elején maga mögött hagyva lengyel riválisait, előnyét pedig megőrizte a verseny végéig.Fotók: MTI/Derencsényi IstvánNői ötven méteres gyorsúszásban Senánszky Petra bizonyult a leggyorsabbnak, olyannyira, hogy az országos csúcsot megdöntve, 24.56-os idővel ért célba, három századdal előzve meg a döntő második helyezettjét.

Az egyéni futamok után a 4×200-as mix gyorsváltóban is sikert értek el a magyarok, mivel az Európa-bajnokságokon ez a szám még mindig újnak számít, kevés válogatott nevezett rá, a döntőben mindössze öten vettek részt. Ez viszont nem von le semmit Márton Richárd, Holló Balázs, Ábrahám Minna és Pádár Nikolett érdemeiből. A magyar négyes másodpercekkel előzte meg a lengyeleket és a németeket is, szintén országos csúcsot úszva a fiatalnak számító versenyszámban. Az aranyérmesek mellett érdemes kiemelni azoknak a teljesítményét is, akik saját számuk középdöntőjében szerepeltek jól, Török Dominik, Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna és Jászó Ádám is fináléba jutott.

Mivel az Európa-bajnokságot nyílt uszodában rendezik, a tomboló vihar és villámlás miatt többször félbe kellett szakítani az esti programot. A férfi 1500 méteres gyorsúszás döntőjét vasárnapra halasztották, vigyázva ezzel a versenyzők biztonságára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?